Zimné zdobenie nášho exteriéru som si naozaj vychutnala. Vytvorila som niekoľko jednoduchých dekorácií, ktoré spolu s dalšími drobnosťami vytvorili zaujimavé zákutia. K tvorbe som použila prírodný materiál, ktorý som mala k dispozícii – rôzne tuje, brečtan, šišky a mach. Nakuknite k nám. :)

Prvou dekoráciou bol malý stromček. Jeho výroba je veľmi jednoduchá. Do črepníka vložíme palicu a okolo nej nasypeme hlinu, piesok či kamene, tak aby bol stabilnou základňou pre stromček. Na palicu pripevnime aranžérsky drôt a postupne pridávame vetvičky, ktoré pevne obmotáme drôtom. Takto pokračujeme až po koniec palice. Na škaredé konce vetvičiek položíme mach, ktorý pevne obmotávame drôtom a tvarujeme podľa toho ako sa nám to páči. Hotový stromček dozdobíme podľa vlastnej fantázie. :-)

K stromčeku som vyrobila aj veniec. Použila som ten istý materiál – tuju a brečtan, ktoré som zeleným drôtom postupne naviazala na paviničový základ. Na koniec som na veniec nalepila šišky s lepiacou pištoľou.

Veľmi rada tvorím vence, ale ich rozoberanie po skončení sezóny ma naozaj nebaví. Práve preto som počas minulého roka vytvorila len jeden, ktorý som počas ročných období obmieňala čerstvým materiálom.

Na Vianoce som do presušeného základu napichala zelené vetvičky, ktoré dozdobili oriešky, sušené plátky pomarančov a jabĺk, škoricové lusky a aj celé jablká. Tie som prepichla hrubším drôtom a na veniec jednoducho zapichla. Sama som bola zvedavé ako dlho vydržia. Na moje prekvapenie aj po mesiaci stále vyzerajú pekne.

Robila som ešte jeden mega veniec ako darček pre našich priateľov z Budapešti. Korpus venca je vyrobený z paviničového prútia, na ktorý som za pomoci aranžérskeho drôtu naviazala vetvičky tuje, drôtik a sem – tam brečtan. Na zdobenie som použila sušené kvety Statice, Rebríček žltý, rôzne šišky, oriešky, sušené kvety Lotosu a nádherne vonia vďaka sušeným pomarančom a jabĺčkam. Všetky tieto drobnosti som lepila s lepiacou pištoľou.

Za originálne fotky s venčekom ďakujem manželovi – Altway.eu.

Mini stromčeky mi tento rok naozaj učarovali a tak som si na okne urobila rovno celý “les” aj s jeleňom.

Výroba prvého mi chvíľu trvala, ale tie ďalšie už išli celkom rýchlo. Tento rok som žiaľ nestihla natočiť video postup.

Minule som dostala otázku ako to robím, že mi mačky stále nádherne “pózujú”. Pravda je taká, že Blacky a Leo sú extréme prítulné a spoločenské mačky. Vždy, keď niečo robíme hneď dobehnú k nám. Ak zbadajú vankúše či kožušinu neváhajú sa v nich usadiť. Niekedy (napríklad pri fotení jedál) ich musím na chvíľu zatvoriť do záhradného domčeka. Inak by mi to vyjedli skôr než by som niečo odfotila, sú stale v strehu. 😁

Japonský lampášik je môj najnovší úlovok z malej burzy v Maďarsku. Renovácia by mu určite nezaškodila, ale mne sa páči aj v tomto ošumelom vzhľade.

Dúfam, že vás môj dnešný článok inšpiroval. Pre viac priebežnej inšpirácie ma môžete sledovať na mojom FaceBooku a na Instagrame. Tam som o čosi aktívnejšia :) …

Želám pekný deň ♥.

Share This