V dnešnom článku by som Vám chcela ukázať ako si rýchlo a jednoducho vyrobiť ozdobné tekvičky z textilu. Všetko potrebné k ich výrobe nájdete určite doma, kedže takto môžete zrecyklovať kúsky látok či staré oblečenie. Myslím, že sú vkusným a trvácnym doplnkom do interiéru. Pozrite si videopostup ako na to. :)

POTREBUJEME:

  • Látku (napríklad staré tričko, sveter atď. ja som použila nevyužitú obliečku na vankúš)
  • Duté vlákno – výplň do vankúšov (ako náhrada poslúžia aj dámske silonky či kúsky látok)
  • Ihlu, niť, nožnice, krajčírsku kriedu
  • Okrúhly tanier alebo misku (na obkreslenie tvaru)
  • Lepiacu pištoľ a náplne
  • Vysušené stopky z tekvíc či cukiet (ako náhradu viete použiť konárik zo stromu)

POSTUP:

Na rubnú stranu látky priložíme misku a obkreslíme. Podľa naznačenia látku odstrihneme. Približne 0,5cm od kraja predným stehom obšijeme látku po celom obvode. Na koniec niť opatrne stiahneme, čím sa nám vytvorí malý batôžtek. Ten naplníme dutým vláknom alebo iným výplňovým materiálom. Na konci otvor zošijeme a na vrch lepiacou pištoľou prilepíme vysušenú stopku z tekvice. Šitie nepatrí k mojim silným stránkam, no výroba týchto textilných tekvíc ma veľmi bavila a za hodinku som si ušila dokonca celú sadu. :)

Pozrite si tiež článok: DIY – jesenná dekorácia – tekvičky z betónu.

Dúfam, že Vás môj dnešný článok inšpiroval. Pre viac inšpirácií ma nezabudnite sledovať na mojich sociálnych sieťach – Instagram , FaceBook a nové videa vidíte vždy ako prvý na YouTube stačí kliknúť na odber. :)

Želám Vám krásny deň!

Share This