Počas letných mesiacov si doma rada vytváram dovolenkovú atmosféru za pomoci námorníckych dekorácií a doplnkov. Tento rok som nekupovala nič nové. Tvorila som len z toho čo som mala doma.

Pásikované, námornícke vankúše mám doma už nejaký ten rok. Sú vyrobené zo starého svetra. Postup ako na to si môžete pozrieť v článku: DIY – vankúšik zo starého svetra.

Debnička (nie len) na servírovanie nápojov je z dielne WoodenLove.

V nestráženej chvíľke sa Buddy rozhodol, že bude ďalšou z dekorácií na stole, ale ja som ho presmerovala na jeho miesto. :)

Na jar som začala s pestovaním byliniek. Zatiaľ majú miesto v črepníku, no na jeseň ich vysadím do záhrady. Priebežne budem Oregáno aj Rozmarín strihať, sušiť a chystať si ich zásoby na zimu.

Svietnik v námorníckom štýle zdobí náš domov už neuveriteľných šesť rokov. Je pre mňa cenný, kedže je úplne prvým DIY projektom, ktorého foto postup som pridala na môj blog. Celý postup a aj ďalšie nápady ako využiť kamienky a mušle nájdete v článku: Mušľové inšpirácie. :-) Mimochodom brezový rebrík mi vyrobil môj šikovný ocko.

Vo večerných hodinách dotvárajú atmosféru v altánku sviečky a solárna svetelná reťaz.

Mojim obľúbeným letným doplnkom je veniec z mušlí. Vyrábala som ho ešte minulý rok. Celoročne je v kúpeľni, no počas leta ho mám rada viac na očiach napríklad v altánku. Výrobe vencov sa venujem už niekoľko rokov, no tento je najnáročnejší aký som kedy robila aj keď to tak na prvý pohľad nevyzerá. Jeho výroba zabrala niekoľko dní po pár hodín denne a popálila som si takmer všetky prsty na rukách. Mušle sa totiž od horúceho lepidla rýchlo nahrejú a pália. Manžel mi stále povie, že mám pracovať v záhradných rukaviciach aby som predchádzala úrazom, no mne pri tejto práci vadia.

K výrobe mušľového venca potrebujeme: polystyrénový alebo slamený veniec, jutovú stuhu, mušle, lepiacu pištoľ a lepiace náplne. Postup je veľmi jednoduchý. Základ venca obalíme jutovou stuhou (na začiatku aj a konci ju prilepíme) a postupujeme lepením väčších mušlí, kamienkov, drievok atď. Do medzier medzi ne lepíme menšie kúsky. Hotový veniec môžeme ešte ozdobiť lanom alebo špagátom.

Veniec nemusí zdobiť len dvere či stenu. Môžete ho využiť aj ako dekoráciu stola spolu so sviečkou.

Pozrite si aj krátke video z nášho letného altánku:

Budem sa tešiť ak kliknete na odber môjho YouTube kanálu :) .

Želám Vám krásny deň.

Share This