S príchodom teplejších dní som menej aktívna na blogu no o to aktívnejšia v záhrade. Tento rok mám v pláne viac projektov, ale začínam s tým čo je nevyhnutné – natieranie drevených plôch. Na jeseň som začala s ošetrovaním dreva na záhradnom domčeku, bránke a v týchto dňoch pokračujem ďalej. Práca okolo domu nikdy nekončí, stále je čo robiť, ale mňa to teší a pri manuálnej práci sa mi dobre premýšľa.

Po Veľkej noci som z pivnice vynosila muškáty do altánku, kde sú chránené, ale zároveň majú dostatok svetla. Odstránila som z nich staré, suché či zhnité časti. Príliš prerastené stonky som odstrihla a dala do fľaše s vodou na okno. Dúfam, že sa zakorenia a budem mať nové rastliny. Po pár týždňoch môžem konštatovať, že väčšina muškátov zimu prežila. Kým budu opäť zelené, tak som si kúpila pár Afrických margarétok a Lomikameň.

Lomikameň je veľmi pekná, nenáročná a dlho kvitnúca skalnička, ktorú som objavila minulý rok. Najprv som ho nasadila do črepníka a po odkvitnutí presadila do skalky. Mám ho v dvoch odtieňoch ružovej.

Na jeseň som v záhrade vysadila množstvo cibuliek Hyacintov. Neviem čím to je, ale väčšina z nich kvitla veľmi slabo. Jedine tieto biele som si s radosťou natrhala do vázy. Zlomené kvetinky bez stonky zdobia misku s vodou.

Na trávniku nám vyrástli očarujúce fialky a tak som si jednu z nich nakreslila.

Na tento môj koníček mám momentálne menej času, ale snažím sa ostať aj v tomto smere aktívna. Najnovšia skica sú snežienky.

Z každej prechádzky si pravidelne nosíme zopár konárikov do vázy.

Tento trojramenný svietnik som kúpila z druhej ruky minulý rok. Pri kúpe som pre neho nemala konkrétne miesto, ale veľmi rýchlo sme mu ho našli v kuchyni. Toto je môj výhľad pri varení. :)

Nedávno som po prvýkrát navštívila Antik bazár, ktorý sa nachádza v starej sýpke v obci Budimír. Majú tam množstvo nádherných veci a už len samotná prechádzka historickou budovou bola pre mňa príjemným zážitkom. Kedže nábytkov mám momentálne dosť, tak som si odniesla len malý suvenír v podobe svietnika z 19. storočia. Mimochodom pravidelne sa v Zámockom parku vedľa sýpky organizujú aj burzy starožitnosti (ak to pandemická situácia dovoľuje), takže sa určite niekedy prídem pozrieť . Ak vás podobné akcie zaujímajú rovnako ako mňa, tak odporúčam sledovať stránku LinART.

Želám Vám krásny deň.

Share This