collage2016

Neviem ako vám, ale mne môj rok 2016 zbehol neskutočne rýchlo! Pamätám si január a potom len rýchly preblesk ľudí, miest, udalostí, ktoré som tento rok zažila. A odrazu Silvester a Nový rok 2017!  Tak som sa zamyslela čo som vlastne tento  rok 2016 robila… Poviem vám, že mať blog je pri takomto spomínaní obrovskou výhodou :) .

– NAŠA HANDMADE SVADBA – 

Najväčšou a najvýznamnejšou zmenou minulého roka jeNaša handmade svadba“. 3.6. 2016 som sa stala “pani”. Po takmer šiestich rokoch randenia a dvoch rokoch zasnúbenia sme si na začiatku roka povedali, že bude svadba.

collage5

Prvý polrok sa teda niesol v znamení plánovania, zháňania, telefonovania, tvorenia, nakupovania a aj hádania :D . Čo si budeme hovoriť. Každý kto plánoval svadbu tak vie o čom hovorím… Realizácia tej našej bola ešte o niečo náročnejšia, kedže sme si na oslavu vybrali netradičné miesto, čo nás stalo ešte o niečo viac času a energie. Ale o tom si môžete prečítať v článku “O tom ako sme si splnili sen. “ Ani teda nevieme ako a našim rodinám zbehlo prvých pár mesiacov ako voda a odrazu deň “D”… Ten zbehol ešte rýchlejšie…

_MG_0113

Dôkazom o bežaní času je aj fakt, že sme ešte nestihli spracovať naše svadobné fotky a video :D.  V podstate stále sa teším len z tých pár, ktoré som si v rýchlosti upravila na blog. Stena v spálni, tak ešte stále čaká na vytlačenie nejakej top portrétnej fotky. Možno raz na prvé, druhé či iné výročie :-D.

IMG_9298

V súvislosti so svadbou sa naštartovalo moje handmade tvorenie. Každú voľnu chvíľu som zháňala nápady, inšpirácie, prípadne materiál na výrobu. Zistila som, že dokážem vyrobiť aj náročnejšie veci, ktoré som pred tým obdivovala na handmade portáloch. Napríklad pre mňa top moment bol, keď som urobila svadobnú kyticu. Samozrejme odborný dohlaď a podporu mi robila mamina, ktorá od nepamäti robí s kvetmi.

_MG_0312

– HANDMADE VIKICREATIVE –

To, že sa moje prvé výsledky páčili ma nakopli a tak som začala tvoriť ďalej – pierko pre ženícha, hrebienok pre nevestu a družičkovské náramky. Po svadbe sa mi ešte zvýšilo trochu materiálu, ale hlavne mi tvorba z umelých kvetov chýbala. Preto som dokupovala ďalší materiál a tvorila ešte viac… stala sa z toho akási závislosť :).  Aktuálne dostupné veci si môžete pozrieť tu.

collage2

Najväčší úspech však mali tento rok moje handmade ozdôbky, nie len na vianočný stromček. Predávali sa na niekoľkých vianočných trhoch a na môj vlastný mi skoro nič z nich neostalo :) . Samozrejme ďakujem za váš záujem.

collage112

collage15

– ALTWAY – 

Minulý rok priniesol aj ďalšiu podstatnú zmenu. Odišla som odišla takpovediac z “normálnej” práce, založila živnosť a vstúpila som do šialeného filmárskeho sveta. Začala som teda robiť video s manželom po niekoľkých rokoch naplno. To znamená, že som svoj život obohatila o ešte viac zaujímavých ľudí, miest a zážitkov. Paradoxom je, že väčšina našich projektov (takmer všetky, až na pár výnimiek :D ) je pred svetom ešte stále utajená. Strašne sa vytešujeme z videí, ktoré čakajú na svoju chvíľu v rámci rôznych marketingových kampaní…

collagejkj

Na ochutnávku vám ukážem aspoň pár fotografií z článkov, ktoré mám pripravené, ale nemôžem ich zverejniť skôr, ako budú zverejnené videá. Určite sa tento rok máte na čo tešiť :) .

collage8

p1100430

V súvislosti, s touto novou prácou som musela posunúť aj svoje šoférske hranice. Šoférovať hore dole tu v našich východoslovenských končinách je malina, ale isť ďalej bol pre mňa obrovský stres.  Tesne pred Vianocami som však dala 1000 km cestu KE-BA-Brno-KE. Priznám sa, že som mala obrovský stres, najmä v BA. Tam som párkrát takmer šuchla plechy, ale našťastie ja, posádka aj auto sme prišli bez škôd. Len mi ostala malá trauma z Blavy :-D .  Šoférovanie v Brne je oproti nej nič… Ozaj také porovnanie parkovanie v centre BA 3,50/hod – parkovanie v centre Brna dva dni zdarma! P.S. na obrázku je môj auto miláčik Volvo z jedného natáčania v priestoroch predajne. Také nám ešte doma neparkuje :-D .

collagealtway

– ROZVOJ A PREMENY DOMOVA –

Veľmi sa teším, že tento rok sa nám podarilo vyšperkovať náš domov. Pol roka po nasťahovaní sme konečne zariadili obývačku. Priebežne sa tak môžem realizovať. Ešte stále to nie je tak, ako si to predstavujem, ale postupne k tomu malými krôčikmi smerujem :) .

collageobyvackaFoto: fotka vľavo hore – nefalšovaná radosť z čerstvo vybaleného gauča :-)

Záhradka nás tento rok tiež potešila. Mali sme našu prvú úrodu zeleniny a ovocia. Jahody a egreše sme nasadili na jar, takže sme nečakali, že už tento rok nás potešia.

collage5

collageovocie

Najväčšia zmena v záhrade prišla pred mesiacom, celkom nečakane. Mali sme na záhrade niekoľko desiatok rokov starý orech. Pri búrkach či vetre z neho odpadávali veľké konáre. Bali sme sa o náš, ale aj susedov dom a preto sme vedeli, že musí isť preč… Veľmi sme sa tohto úkonu báli vzhľadom na jeho veľkosť a blízkosť nehnuteľností. Našťastie všetko dobre dopadlo :) . Stále nám opticky veľmi chýba, pretože bol dominantou záhrady. Napriek tomu to bolo takto rozumnejšie.

collagestrom

collagezahrada

Pribudlo kopec nových rastliniek a stromov a “narastli” nám aj huby … Veľmi sa teším na jar až zas všetko ozelenie a rozkvitne.

collagezz

collage5

–  MAČACIE  PRÍCHODY A ODCHODY –

Tento rok bol pre naše mačky veľmi plodný. Doslova. Za naše mačky považujeme dve. Jednu, ktorú sme nechali u rodičov a druhú, ktorá býva s nami. Obe nás tento rok potešili mačiatkami.

collagecat1

Tieto krásne štyri sú od Andie, ktorá je u mojich rodičov. Všetkým sme našli milujúci domov z čoho sa veľmi tešíme.

collagecat

Naša Szivy mala len naše jediné vytúžene mačiatko – Maciho. Nechali sme si ho a veľmi sme sa tešili z jeho pokrokov. Keď mal tri mesiace, tak nám ochorel :( . Žiaľ ani pravidelné návštevy veterinára, injekcie a lieky mu nepomohli. Ako spomienku a zároveň moju rozlúčku s ním som urobila článok “Maciho príbeh“.

– NOVÝ ŽIVOT –

Tento rok sme zistili, že ten budúci k nám “priletí bocian”. Rok 2017 teda bude určite ešte zaujímavejší a akčnejší, ako ten minulý … dúfam, že aj napriek tomu si budem môcť uchmatnúť moje tvorivé a blogové chvíľky :-). Držte nám prosím palce aby všetko dobre dopadlo :) .

collagebaby

S pozdravom vikicreative_logohjh

 

Share This